> kringen

Kringen

De Doopsgezinde Gemeente Breda e.o. strekt zich uit over de halve provincie Noord Brabant. Om iedereen de gelegenheid te geven deel te nemen aan een kring of groep dicht bij huis zijn veel kringen bij leden thuis.  Bij alle kringen zijn nieuwe leden welkom. Informatie over het adres van de bijeenkomst kunt u bij de voorganger krijgen (zie onder contact) of bij de hieronder vermelde contactpersoon.


Bijbel Kring
Kennis van de Bijbel is hiervoor niet nodig, nieuwsgierigheid wel. Samen lezen we in de Bijbel en we ontdekken in de veelheid aan geschriften die daarin staan steeds weer nieuwe dingen. We proberen ons daarbij in te leven in de wereld waarin de verhalen ontstaan zijn en van daaruit een verbinding te leggen naar ons eigen leven. Op dit moment zijn wij samen het evangelie naar Marcus aan het lezen.

Contactpersoon: Talleke Harmsen: tel. 076 – 564 90 05 of t.harmsen.smits@hetnet.nl

Tijd:                     19.30-21.30 uur; steeds op woensdag


Kring Tilburg
Elkaar ontmoeten en lief en leed met elkaar delen is een belangrijk aspect van deze groep en daar beginnen we de bijeenkomsten mee. Daarna verdiepen we ons in een Bijbelverhaal. Vaak ontdekken we hoe schilders en kunstenaars  door het thema geïnspireerd werden. We proberen steeds ook de verbinding met ons eigen leven te leggen. We komen bijeen bij een van de deelnemers thuis.

Contactpersoon: Frans van Berkum; Tel. 0162 - 31 46 90

Tijd: 20.00-22.00 uur;  op een woensdag

 

Verbintenisgroep
Verbonden zijn met elkaar, delen wat ons bezig houdt, een goed gesprek en een ‘eenvoudige doch voedzame maaltijd’, zijn de belangrijkste ingrediënten van deze groep. We komen samen bij één van de deelnemers thuis en die zorgt voor de maaltijd. De anderen kunnen zo van hun werk aan tafel aanschuiven. Tijdens de maaltijd praten we bij.

Na de maaltijd wordt een onderwerp besproken dat door de leden is ingebracht. Op dit moment lezen we samen het boek‘Dansen met de gouden kikker. Global Warming & het onze Vader’ van Herman Heijn (uitgeverij Scandalon). Dit boek levert veel gespreksstof op. Wil je ook een keer meedoen, laat dan van te voren even weten dat je komt, zodat de kok rekening met je kan houden.

Contactpersoon: Frans van Berkum  of Wies du Rieu beiden op tel. 0162 - 31 46 90, fransenwies@kpnplanet.nl.

Tijd:       vanaf half zes binnenlopen, 18.00 – 21.15 uur maaltijd

 Eetgroep
Deze groep is bedoeld voor mensen, studerend of werkend, vanaf ongeveer 20 jaar. Elkaar ontmoeten en gezellig samen eten zijn belangrijke ingrediënten voor deze groep, maar ook een goed gesprek over een door de leden van de groep ingebracht onderwerp gaan we niet uit de weg. Iedereen is welkom om bij ons aan te schuiven, ook ouders samen met hun kinderen. Laat wel van te voren even weten dat je komt zodat we met het eten rekening met je kunnen houden.

Plaats:  wisselende lokatie.

Tijd:    vanaf 17.30 binnenlopen en wat drinken. 18.00 begin van de maaltijd.

Na het hoofdgerecht wordt het thema ingeleid waar we samen over in gesprek gaan. We sluiten af met het toetje en drinken koffie/thee. Voor de kinderen willen we een apart programma gaan opzetten tijdens het gesprek van de volwassenen.

Om 19.45 uur kan iedereen weer naar huis.

Contactpersoon: David Peters: tel. 06-51 59 90 43, 
davidenkim@telfortglasvezel.nl

 

 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Breda
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl