> nieuws

Nieuws

 
7 november 2018

Ringdag Den Haag 27 januari 2019

Wereldwijd horen doopsgezinden bij elkaar. Dat gaan we vieren op zondag 27 januari. Om elkaar te ontmoeten, terug te zien, te leren kennen. Om te vragen, te twijfelen, misschien in de buurt van een enkel antwoord te komen. Het programma sluit aan bij het jaarthema: geef mij nu je angst. Wie kent ze niet, angstgevoelens? Niemand toch?

Het gaat over angst voelen, verder komen, de angst voorbij.


Programma

Vanaf 9.45 uur

 

inloop  ontvangst  koffie

10.30 uur 

 

dienst

11.30 uur 

 

koffie en lunch

13.30 uur 

 

angst en vertroosting in beeld

14.00 uur  

 

workshops

15.00 uur 

 

thee

15.30 uur 

 

warme troost

15.45 uur

 

stembevrijding
Hoe vrij leef jij? Ken je al je talenten? Ontdek tijdens een stembevrijding dat er veel meer in je zit. Geef je angsten maar en laat alles los wat je hindert. We gaan naar binnen en gooien onze zangtalenten eruit. Ontdek wat in jou leeft. Samen galmen we door de Doopsgezinde kerk in Den Haag en bewegen ons naar een hoger bewustzijnsniveau. We voelen de noten. We doorleven ze.

16.00 uur 

 

afsluiting


Aanmelding

Aanmelding gaat via de webpagina Opgeven Ringdag 2019. De kosten zijn 
€ 10,- p.p., kinderen gratis. Te voldoen op rekeningnummer NL16INGB0000160655 t.n.v. RING ZUID WEST NEDERLAND VAN DOOPSGEZINDE GEM. 

 

Workshops in het middagprogramma

Workshop Denkdobbelen
In deze workshop word je spelenderwijs aan het denken gezet. Om de beurt met de dobbelsteen gooien levert voor ieder een woord op. Met de woorden van een ronde is een zin te vormen. Die meestal niet logisch is. De gespreksleider keurt de zin daarom niet af als onbruikbaar, maar hij stelt er een vraag bij. En door nog verder te vragen nadat je hebt geantwoord zet hij je aan het denken. Zo wordt de hele groep aan het filosoferen gebracht over het thema.

Bezoek aan het Informatiecentrum van het Vredespaleis
Sinds 1913 is het Vredespaleis in Den Haag dé icoon van Vrede door Recht. Hier zetelt het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties. Het ontstaan en het functioneren van dit instituut is te zien en te horen in foto’s, film en tekst. Dankzij de techniek van een audiotour kan iedereen vrij rondkijken. De toegang is gratis. Neem uw OV kaart mee om gezamenlijk 1 halte met de bus of tram te gaan.

Doopsgezind Wereldwerk
In de workshop van Doopsgezind Wereldwerk denken we samen na over onze angst voor de toekomst van de wereld: onze te grote voetstap, een leefbare aarde, oorlog, vluchten, armoede, scholing, medische zorg en vooral: delen. Wat doet Wereldwerk nu met deze problemen en hoe kunnen wij Wereldwerk helen, stimuleren en inspireren voor de toekomst.

Angst van/voor de vluchteling
Wat betekent het om vluchteling te zijn, hoe kun je een toekomst opbouwen als vluchteling, hoe word je behandeld als vluchteling en hoe vind je ooit nog vrede, voorspoed en geluk. Zijn vluchtelingen welkom, wie wel en wie niet. Zijn talenten van vluchtelingen hier welkom? 
Verhalen over al deze vragen en discussies.  Kom maar op! 

 

Voor de kinderen is er een apart programma
Wie is jouw held? Ben jij een held? Ontdek tijdens de Ringdag op 27 januari 2019 wat echt spannend is.

Voor de jonge helden van 0 tot 4 jaar is er een crêche met een spannend verhaal. 
Vanaf 4 jaar hoor je een Godly play verhaal over Jona die in de walvis terecht kwam en wist te ontsnappen. Oja en mag je iets moois knutselen. 
Ben je een tiener dan is er een uitdagend programma met actie, rust, een opdracht en muziek/beweging. En gaan we naar het Humanity House om echte helden te ontmoeten. Hoe is het om te vluchten? We gaan mee op reis en beleven avonturen. Durf jij het aan? Samen creëren we een AKC en regioweekendsfeer!


Terug
 
  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Breda
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl